Novice in dogodki

Sodelujmo lokalno! Spoznajte finalistke Miss Slovenije 2024

2 oktober 2024
Sodelujmo lokalno! Spoznajte finalistke Miss Slovenije 2024

V preddverju Gledališke in koncertne dvorane, zgradbe nenavadnega videza v osrčju mestnega jedra prekrasne občine Lendava, ki s svojo mogočnostjo predstavlja del izjemne kulturne dediščine tega kraja, se nam je predstavilo 14 finalistk projekta Miss Slovenije 2024!

Projekt Miss Slovenije, ki deluje pod sloganom »Podpirajmo slovensko in povezujemo Slovenijo!« v ospredje postavlja vrednote kot so domoljubje, povezovanje in podpiranje lokalnih skupnosti ter vsega, kar je našega, slovenskega.

Letos se bo finalna zgodba Miss Slovenije pisala v Lendavi – mestu, ki se razprostira na skrajnem vzhodu Slovenije, blizu slovensko-madžarske in slovensko-hrvaške meje. Lendava leži ob vznožju Lendavskih goric, nedaleč od reke Mure, v objemu naravne multikulturne sredine s statusom narodnostno mešane občine, saj ob slovenskem prebivalstvu živi tudi avtohtona madžarska narodna skupnost. In zato je še posebej simbolično, da je finalna zgodba letošnjega projekta oblikovana ravno tukaj, v mestu, ki že stoletja živi vrednote sožitja in sodelovanja.

S sloganom » Sodelujmo lokalno« poudarjamo, kako pomembno je sodelovanje na lokalni ravni ter podpora domačim talenotom, ustvarjalcem in podjetjem, ki gratijo našo skupnost. Veseli nas, da je naše vrednote začutil tudi župan Občine Lendava, gospod Janez Magyar, ki srčno podpira svojo skupnost.

Podpiranje in povezovanje sta osrednji dve besedi, ki krasita slogan projekta Miss Slovenije in tega, da smo skupaj boljši in močnejši, se zavedajo tudi naši zvesti poslovni partnerji, ki s projektom dihajo že od samega začetka.

Med njimi tudi skupina Stroka.si, strateško-tehnološki partner projekta, ki je poskrbeli za prenos dogodka v živo, posnetek pa si lahko ogledate na našem YouTube kanalu.

Podjetje Dewesoft, svetovno vodilno podjetje na področju razvoja merilne tehnologije, ki dekletom skozi posebno delavnico imagineering dekletom nudi priložnost, da pod vodstvom vrhunskih strokovnjakov zariše smernice za svojo poslovno in osebno pot.

S podjetjem Kronoterm dekleta odkrivajo področje trajnostnega razvoja in zelene ekonomije.

V začetku leta so bila dekleta deležna izobraževanja za podporne osebe in so v povezavi z Varstveno delovnim centrom Zasavje aktivno vključene v projekt Širimo VIP Zasavje, vsaka posameznica pa aktivno sodeluje tudi z VDC-jem svoje lokalne skupnosti.

Ob obisku plavajočih hišic 3maran so dekelta spozale moč želje, ustrajnosti in trdega dela.

Z več kot 100 letno proizvodno tradicijo podjetje Tosama nudi dekletom dragocena izobraževanja o intimnem zdravju ter jih oskrbuje z izdelki iz bombaža, ki so najboljši za njihovo telo in okolje.

Kako pomembni so dobri medsebojni odnosi, zadovoljstvo na delovnem mestu in vzajemno spoštovanje so dekletom pokazali v podjetju Kovinoplastika Lož, kjer te vrednote cenijo in živijo. »Uspeh je v ljudeh!« za njih ni le fraza, temveč vodilo, ki ga uresničujejo vsak dan.

O trenutkih, ki nas povezujejo in zgodbah, ki nas tekom leta navdihujejo, pa lahko vi berete v Slovenskih novicah, ki so naš dolgoletni medijski partner, ki mu brezmejno zaupamo.

V finalni zgodbi projekta podpiramo segmente turzima, podjetništva, kulturne in naravne dediščine, družbene odgovornosti in povezovanje lokalnega Občine Lendava. Dekleta bodo v sodelovanju z Galerijo – Muzejem Lendava odkrivale kulturne zaklade tega čudovitega mesta, z obiskom Stolpa Vinarium bodo imele možnost aktivno spoznati lokalni turizem, z lokalnimi društvi pa bodo odrivala tudi svet kulinarike.

Gostiteljica večera, Miss Slovenije 20220/21 Maja Čolić

S projektom Miss Slovenije spodbujamo drugačnost, edinstvenost naših deklet. S svojimi inovativnimi nastopi so se finalistke predstavile na najrazličnejše načine. Med drugim so pele, slikale, izvajale univerzali aikido in vozile bager.

Pred kratkim, se je projektu priključil nov poslovni partner – podjetje Legartis, ki je začutilo našo zgodbo ustvarjanja, povezoavnja in podiranja stereotipov in naši finalistki za svoj nastop tudi posodilo bager.


Finalistke Miss Slovenije 2024: Tara Tofaj, Tjaša Žnidaršič, Abbi Sušelj, Pia Hribar, Neja Prosenjak, Nika Kuzman, Katja Omerzel, Allisa Pelko, Helena Pokeržnik, Amadea Zupan, Saša Poklukar, Lara Senica, Katja Zver, Ajda Nina Vivod

Hvaležni smo za vso gostoljubje, ki smo ga ob vsakem obisku Občine Lendava deležni. Še posebej hvala Terme Lendava –, ki nam je s toplino in gostoljubnostjo odprl svoja vrata in nas bo v gostil vse do finala 10.januarja.

Turistična zveza Lendava vabi in osebje Gledališke koncertne dvorane, vinogradništvo Smej in vina Krampač, krajevna skupnost in gasilsko društvo Radmoženci so poskrbeli za podporo pri izvedbi dogodka in pogostitev s pravo lokalno pijačo in jedačo.

Foto: Anže Krže

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

POSTANI DEL ZGODBE TUDI TI!

Prijavi se zdaj!

 

 

 

puerto rico banner for 70 miss world finale